Maria Romp

Holistisch Fysiotherapeut

Erkend en gediplomeerd Shiatsu Therapeut

Mijn naam is Maria Romp en sinds 1985 ben ik gediplomeerd fysiotherapeute. In dat jaar studeerde ik af aan de Academie voor Fysiotherapie te Groningen.

Hierna heb ik jaren met plezier en succes in de reguliere zorg gewerkt, maar meer en meer bekroop mij het gevoel dat er iets ontbrak.
Het werd mij steeds duidelijker dat ik voornamelijk bezig was met symptoombestrijding; voor het behandelen van de werkelijke oorzaken was er vaak geen aandacht en geen tijd.
Vanuit deze ontevredenheid ben ik naar nieuwe mogelijkheden gaan zoeken om mij te ontwikkelen en te scholen.
Ik ben begonnen met Reiki en met een opleiding voor ‘Voetreflexologie en Energetische TherapiĆ«n’ en behaalde mijn diploma.
Mijn zoektocht was hiermee echter nog niet ten einde. Ik ontdekte een vorm van fysiotherapie die Shiatsu wordt genoemd, een massage waarbij je met de handen druk uitoefent op het hele lichaam, waardoor het lichaam zichzelf weer in balans kan brengen.

In de daarop volgende jaren merkte ik door nascholing, cursussen, relevante opleidingen en met name (eigen) ervaringen dat men naast lichamelijke benadering zeker ook gebaat is bij ondersteuning door middel van gesprekken. Via een coachings-opleiding heb ik dit verder uitgediept. Naast de combinatie met lichaamstherapie kunt u dus ook bij mij terecht voor gesprekken voor persoonlijke ondersteuning en begeleiding en kan ik hulp bieden bij ondersteuning voor mensen met een persoonsgebonden budget (PGB).

Erkend Shiatsu Therapeut

Gediplomeerd Fysiotherapeute

Behandelingen door Fysio Touch worden mogelijk vergoed door uw zorgverzekeraar.